Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2008

Πραγματοποίηση εκδηλώσεων στην Ερμούπολη με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος (5 Ιουνίου 2008)Το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ,σε συνεργασία με τα Τμήματα Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών της Α/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου 2008) πραγματοποίησε στην Ερμούπολη ένα κύκλο εκδηλώσεων με τη συμμετοχή νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της Σύρου.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε έκθεση παρουσίασης προγραμμάτων καινοτόμων δράσεων (περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής υγείας, πολιτιστικών),
που υλοποίησαν τη φετινή χρονιά τα σχολεία της Σύρου , καθώς και έκθεση έργων ζωγραφικής των μαθητών με θέμα το περιβάλλον, την υγεία και τον πολιτισμό στο χώρο της εξέδρας της πλατείας Μιαούλη.
Παράλληλα λειτούργησε εργαστήρι ζωγραφικής επί της πλατείας Μιαούλη, όπου οι μαθητές υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών έγραψαν σε χάρτινα πανό συνθήματα για το περιβάλλον , τα οποία εν συνεχεία αναρτήθηκαν στην είσοδο του δημαρχείου Ερμούπολης.
Τέλος, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ερμούπολης προβλήθηκε το βραβευμένο οικολογικό ντοκιμαντέρ «Το ταξίδι του αυτοκράτορα» του Λικ Ζακέ.
Στις εκδηλώσεις μετείχαν μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης, του Νηπιαγωγείου Ποσειδωνίας και των 2ου,3ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων Ερμούπολης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι καθόλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων διανεμήθηκε από τους μαθητές στους διερχόμενους ενημερωτικό υλικό που αφορούσε στην προστασία του περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: