Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

2o Δ.Σ Παροικιάς-Επίσκεψη στο ΚΠΕ Κλειτορίας


Από την Πέμπτη 14 -05-09 ως την Κυριακή 17-05-09 τα 2 τμήματα της Στ τάξης του 2ου Δ.Σ Παροικίας Πάρου επισκέφθηκαν το Κ.Π.Ε Κλειτορίας (όπου και διέμειναν)στα πλαίσια του τετραήμερου προγράμματος "Περιβαλλοντικές διαδρομές " που εκπονείται από το Περιβαλλοντικό Κέντρο.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε διαδρομές μέσα στην κωμόπολη της Κλειτορίας ,επίσκεψη στο σπήλαιο των Λιμνών (που είναι γνωστό για τις λίμνες που σχηματίζονται μέσα στο σπήλαιο αλλά και για τους σχηματισμούς των σταλακτιτών και των σταλαγμιτών του),πεζοπορία 3 χλμ σε περιβαλλοντικό μονοπάτι που περιέλαμβανε την περιοχή Μαύρη Λίμνα Κλειτορίας καθώς και επίσκεψη στις πηγές του Αροάνιου ποταμού. Τις απογευματινές ώρες, τα παιδιά εκπονούσαν εργασιές μέσα στο Κ.Π.Ε Κλειτορίας σχετικές με το πρόγραμμα που παρακολουθούσαν το πρωί της ίδιας, μέρας κάτω από την επίβλεψη των συνοδών εκπαιδευτικών αλλά και των υπεύθυνων του προγράμματος κ.Ανδρέα Σταυρόπουλο (δάσκαλο) και Μιχάλη Σαββόπουλο (γεωλόγο).
Η εμπειρία για τα παιδιά ήταν εξαιρετική .Η γνωριμία με ένα περιβάλλον διαφορετικό από το Κυκλαδικό τα ενθουσίασε ,ενώ οι γνώσεις που απέκτησαν είναι πραγματικά αξιόλογες.
Ευχαριστούμε θερμά το Κ.Π.Ε Κλειτορίας για την φιλοξενία και την άρτια οργάνωση ,καθώς και τον Διευθυντή και το προσωπικό του Κέντρου Νεότητας στο οποίο διαμείναμε τις ημέρες του εκπαιδευτικού προγράμματος.



Οι εκπαιδευτικοί -συνοδοί

Γεωργιάδης Στυλιανός

Μηρτσέκη Βασιλική

Σαρρής Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια: