Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2009

Πραγματοποίηση ενημερωτικών παρουσιάσεων με θέμα «Αειφόρος ανάπτυξη των νησιών του Αιγαίου» σε δημοτικά σχολεία της Άνδρου
Tο Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων σε συνεργασία με τη μη κυβερνητική οργάνωση «Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού» πραγματοποίησε ένα κύκλο ενημερωτικών παρουσιάσεων σε δημοτικά σχολεία της Άνδρου με θέμα την αειφόρο ανάπτυξη των νησιών του Αιγαίου.

Η -εγκεκριμένη από το ΥΠΕΠΘ- παρουσίαση, διάρκειας 1 διδακτικής ώρας, απευθυνόταν σε μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων και πραγματοποιήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη των συλλόγων διδασκόντων των σχολείων στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2009 .Το πρόγραμμα των παρουσιάσεων στα σχολεία διαμορφώθηκε ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

8.15 -9.00 Δ.Σ ΧΩΡΑΣ
10.00-10.45 Δ.Σ ΜΕΣΣΑΡΙΑΣ
11.30 - 12.15 Δ.Σ ΚΟΡΘΙΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

8.15 -9.00 Δ.Σ ΓΑΥΡΙΟΥ
10.00-10.45 Δ.Σ ΜΠΑΤΣΙΟΥ

Επίσης την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου και ώρα 18.30-19.30 προβλήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου το βραβευμένο (και εγκεκριμένο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο) ντοκιμαντέρ «Φωνή Αιγαίου» της Λυδίας Καρρά.
Λίγα λόγια για την ταινία:
Το Αιγαίο που αγαπήσαμε, με τις σκληροτράχηλες πλαγιές και τις παρθένες ακρογιαλιές, εξαφανίζεται με γοργούς ρυθμούς. Στη θέση του, αναδύεται ένα ατέλειωτο γιαπί χωρίς αμπέλια, αλώνια, αδόμητες παραλίες. Η ταινία ανιχνεύει τις ρίζες των σημερινών εξελίξεων. Με αρχειακό υλικό παρουσιάζεται η εμπειρία των πολέμων, της μετανάστευσης, η άνοδος της ναυτιλίας. Καταγράφεται ο λόγος μελετητών και αναμειγνύεται με τον λόγο – αντίλογο των κατοίκων, πλέκοντας το νήμα ενός πολυδιάστατου προβληματισμού.
Την ταινία παρακολούθησαν οι μαθητές αλλά και το ευρύ κοινό.


Άνδρος 18 Φεβρουαρίου 2009Σήμερα το πρωί η Ε΄ και η Στ΄ τάξη του σχολείου μας παρακολούθησε την ενημερωτική παρουσίαση με θέμα<αειφόρος ανάπτυξη των νησιών του Αιγαίου> καθώς και ένα ντοκιμαντέρ της κ. Λυδίας Καρρά. Ήταν ένα ντοκιμαντέρ με θέμα το περιβάλλον των νησιών μας, την εξέλιξή τους με το πέρασμα των χρόνων και την υπερδόμησή τους λόγω του αυξημένου τουρισμού. Τέλος, μάθαμε τρόπους που μπορούμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας να αναπτυχθεί προστατεύοντας το περιβάλλον!

Ευχαριστούμε πολύ το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κυκλάδων και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού που οργάνωσαν αυτή την παρουσίαση.

Τα παιδιά της Στ 1 τάξης

του Δ.Σ. Χώρας Άνδρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: