Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Συνάντηση δημάρχου Ερμούπολης με μαθητές και εκπαιδευτικούς


Με μαθητές και εκπαιδευτικούς συναντήθηκε ο δήμαρχος Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας την Πέμπτη 4 Ιουνίου στην πλατεία Μιαούλη, όπου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση προγραμμάτων καινοτόμων δράσεων (περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής υγείας), που υλοποίησαν τη φετινή χρονιά τα σχολεία της Eρμούπολης. Ο κ. δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Ερμούπολης κ. Γ.Καφούρο και το Γ. Γραμματέα του Δήμου κ. Η. Βούλτσο συνεχάρησαν τους μαθητές ,τους εκπαιδευτικούς και τους διοργανωτές των εκδηλώσεων.

Στο χώρο της πλατείας λειτούργησε εργαστήρι ζωγραφικής και έκθεση έργων ζωγραφικής των μαθητών με θέμα το περιβάλλον και την υγεία. Τις εκδηλώσεις συνδιοργάνωσαν τα Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπ/σης και Αγωγής Υγείας της Δνσης Α/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων στο πλαίσιο του τετραημέρου εκδηλώσεων με τίτλο ΗΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 2009(1-4 Ιουνίου) ,που συντόνισε το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Α/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Παράλληλα λειτούργησε εργαστήρι κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά όπου συμμετείχε στις κατασκευές και ο κ.Δήμαρχος. Επίσης διοργανώθηκε και έκθεση φωτογραφίας με θέμα το περιβάλλον από την Οικολογική Ομάδα Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το «παρών» στις εκδηλώσεις έδωσαν και οι πρόσκοποι της Σύρου με ταμπλό και δράσεις ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση.

Οι μαθητές των σχολείων είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν επίσης τη Δημοτική και την Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Ερμούπολης, όπου λειτούργησαν εκθέσεις βιβλίου με θέμα τη φύση και την οικολογία.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν τα 1ο,2ο,3ο,6o Δημοτικά Σχολεία Ερμούπολης, τα Δημοτικά Σχολεία Χώρας Άνδρου και Πύργου Τήνου και το 6ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης.

Ο Δήμαρχος Ερμούπολης κ.Γιάννης Δεκαβάλλας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι πολύ σημαντικές οι προσπάθειες που γίνονται τόσο από την Πρωτοβάθμια όσο και από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στον τομέα του Περιβάλλοντος στο Νομό Κυκλάδων. Θα είναι σωτήριο για την κοινωνία μας αλλά και για ολόκληρο τον πλανήτη οι αυριανοί πολίτες να έχουν οικολογική συνείδηση και να είναι γενικότερα συνειδητοποιημένοι γύρω από τα πόσα πράγματα οφείλουν στη φύση και γενικότερα στο περιβάλλον. Γενικά είμαι αισιόδοξος γιατί διαπιστώνω ότι η περιβαλλοντική εκπαίδευση, έχει πολύ μεγάλη απήχηση στα παιδιά και στους εφήβους».

(Γραφείο Τύπου Δήμου Ερμούπολης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: