Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009

150 νέα δέντρα στις παραλίες της Αντιπάρου!Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009, δενδροφύτευση στις παραλίες της Αντιπάρου, που διοργάνωσαν το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Αντιπάρου και ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου σε συνεργασία με την Κοινότητα Αντιπάρου και την Τοπική Επιτροπή Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.
Συνολικά δενδροφυτεύτηκαν με 150 αρμυρίκια έξι παραλίες του νησιού, καθώς λεωφορείο της Κοινότητας μετέφερε τους μαθητές κάθε τάξης σε διαφορετική παραλία. Επίσης, όχημα της Κοινότητας μετέφερε τα δενδρύλλια, που εξασφαλίσαμε από το Κρατικό Φυτώριο Πάρου, στις παραλίες της Αντιπάρου. Συγκεκριμένα, τα παιδιά του νηπιαγωγείου και της Α΄ δημοτικού φύτεψαν 20 δενδρύλλια στον Άγιο Σπυρίδωνα, ενώ τα παιδιά της Β΄ τάξης φύτεψαν άλλα 20 στην παραλία του Αγίου Θεολόγου. Οι τάξεις Γ΄ και Δ΄ δενδροφύτευσαν τις παραλίες Παναγιά και Γλυφά αντίστοιχα με 15 δενδρύλλια στην καθεμία. Τέλος, οι μαθητές της Ε΄ τάξης φύτεψαν 30 δενρύλλια στο Σωρό, ενώ η ΣΤ΄ τάξη φύτεψε 50 δενδρύλλια στην παραλία Λιβάδια.
Σημαντική ήταν η βοήθεια όλων των γονέων και φίλων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και έσπευσαν να στηρίξουν την προσπάθειά μας. Ευχαριστούμε θερμά τους: Γιάννη Τριαντάφυλλο, Σωτήρη Σκούρτη, Τάσο Φαρούπο και το συνεργάτη του Ιβάν, Νίκο Μαριάνο, Δαμιανό Καλάργυρο, Αθηνά Καλαργύρου, Μαρία Μαρινάτου, Παναγιώτη Σφαλαγκάκο, Γιώργο Δανιηλίδη, Αρσενία Πατέλη, Μπετίνα Τριανταφύλλου, Ιωάννα Μαριάνου.Ευχαριστούμε επίσης την κ. Τσαλικίδου Μαρία, υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, για την πρωτοβουλία και για τη στήριξη που μας παρείχε.

Ευχόμαστε να συνεχιστούν τέτοιου είδους προσπάθειες, που συμβάλλουν όχι μόνο στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης σε μικρούς και μεγάλους, αλλά και στην ομορφιά των νησιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: