Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

17ο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΑΙΔΙΚΗΣ HELMEPA “Βοηθήστε μας να προστατέψουμε τις θάλασσες και τις ακτές”

«Εμείς, τα Μέλη του 17ου Συμβουλίου Αντιπροσώπων, που εκπροσωπούμε 4.225 παιδιά-μέλη της Παιδικής HELMEPA από όλη την Ελλάδα για το σχολικό έτος 2009-2010, δηλώνουμε ότι θέλουμε οι μεγάλοι να μας βοηθήσουν στο έργο μας να προστατέψουμε τις θάλασσες και τις ακτές, γιατί το μέλλον μας ανήκει.»

Τα μικρά παιδιά με αυτό τους το μήνυμα ζητούν τη βοήθειά μας με ένα σαφή τρόπο που πρέπει να αγγίξει όλους όσοι ζούμε στη χώρα αυτή.
Το Συμβούλιο των παιδιών φιλοξένησε ο Πρόεδρος της HELMEPA, Καπετάν Βασίλης Κ. Κωνσταντακόπουλος, θερμός υποστηρικτής του προγράμματος “Παιδική HELMEPA”, στην COSTAMARE SHIPPING COMPANY S.A, μέλος της ένωσης, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010.

Μέλη του Συμβουλίου είναι οι Αρχηγοί των 10 πιο δραστήριων Ομάδων από τις 464 που πήραν μέρος στο πρόγραμμα το σχολικό έτος 2009-2010 και ήρθαν από: Αθήνα, Αρριανά Ροδόπης, Βάγια Βοιωτίας, Ιθάκη, Καλά Νερά Μαγνησίας, Καλαμάτα, Κάλυμνο, Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής, Σύρο και Χίο. Ακόμη τη σύσκεψη παρακολούθησε και το απερχόμενο προεδρείο.

Τα παιδιά αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες από τις εθελοντικές περιβαλλοντικές τους δράσεις στις περιοχές τους και εξέλεξαν Πρόεδρο τους τη Δανάη Ζωγράφου, 10 ετών από τη Χίο, Αντιπρόεδρο το Μιχάλη Καραμολέγκο, 10 ετών από τη Σύρο και Γραμματέα το Χρήστο Παγώνα, 5 ετών από τα Βάγια Βοιωτίας.

Οι γονείς των παιδιών, μαζί με τους εθελοντές εκπαιδευτικούς και τους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που τα συνόδευσαν στην Αθήνα, ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα και τους στόχους του σε παράλληλη με τα παιδιά παρουσίαση που παρακολούθησαν και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της HELMEPA.

Την παρουσίαση άνοιξε ο Καπετάν Βασίλης χαιρετίζοντας τους παρισταμένους γονείς και εκπαιδευτικούς με τον άμεσο τρόπο που τον διακρίνει, τους ευχαρίστησε για την υποστήριξη τους στο έργο των παιδιών και ευχήθηκε όπως εμείς οι Έλληνες περάσουμε με δύναμη αυτούς τους δύσκολους καιρούς και μονιασμένοι όλοι μαζί να βγάλουμε την πατρίδα μας από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται.

Με παρέμβαση του, ο παριστάμενος Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μηλέων-Καλών Νερών, Κ. Καραδήμας, αναφέρθηκε στην ανταλλαγή επισκέψεων και τις κοινές δράσεις Ομάδων Παιδικής HELMEPA του σχολείου του με παιδιά της CYMEPA στην Κύπρο.

Το μέλος της Παιδικής HELMEPA από το 1997 στο Βόλο, Στάθης Κωστακόπουλος, σήμερα 24 ετών, που συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα “Ναυτίλοι της HELMEPA” μίλησε για την προσφορά του προγράμματος στα παιδιά, αφού ο ίδιος είναι σήμερα Πτυχιούχος Περιβαλλοντολόγος της Σχολής Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η κα Αντιγόνη Καραλή-Δημητριάδη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού με τους Πολίτες, μετέφερε μήνυμα στήριξης του κ. Γιώργου Παπανδρέου, που, όπως είπε, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για θέματα περιβαλλοντικής προστασίας και εθελοντισμού.

Ακόμη, η HELMEPA ανακοίνωσε την πρωτοβουλία της Σοφίας Μπεκατώρου, Χρυσής Ολυμπιονίκη και εθελόντριας στους σκοπούς της HELMEPA, να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά μέλη της Παιδικής HELMEPA και Ναυτίλους να ζήσουν μαζί της μια ενδιαφέρουσα εμπειρία όπου πάνω σε σκάφος καταμαράν θα τους μυήσει στην ιστιοπλοΐα.

Η εκδήλωση έκλεισε με γεύμα που παρέθεσε ο Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος και στη συνέχεια όλοι οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν από τη HELMEPA στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Το Πρόγραμμα Παιδική HELMEPA υλοποιείται σε συνεργασία και με τη συνδρομή του Βρετανικού κοινωφελούς ιδρύματος The Lloyd's Register Educational Trust (The LRET) που έχει ως βασικό σκοπό την υποστήριξη εξελίξεων στους τομείς εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και έρευνας στις μεταφορές, τις επιστήμες και την τεχνολογία σε παγκόσμιο επίπεδο προς όφελος όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: