Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΠΕΕΚΠΕ Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό Υπευθύνων Καινοτόμων Δράσεων από την Επιμόρφωση εκπαιδευτικών

Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό των εκπαιδευτικών οι οποίοι υπηρετούν ως Υπεύθυνοι Καινοτόμων Δράσεων (υπεύθυνοι Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων) από την Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη χρήση των ΤΠΕ (Β΄ επίπεδο) στο πλαίσιο της 2ης Επιμορφωτικής περιόδου (Δεκέμβριος 2010 - Ιούνιος 2011) της Πράξης "Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη".

Δυστυχώς η προκήρυξη της παραπάνω Πράξης στερεί από τους παραπάνω εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα αύξησης των απαραίτητων γνώσεων και δεξιοτήτων στη χρήση ΤΠΕ, έτσι ώστε να ενσωματωθούν στην υλοποίηση των Καινοτόμων Προγραμμάτων στην εκπαίδευση. Επιπλέον επηρεάζει και την υπηρεσιακή τους εξέλιξη (μοριοδότηση).

Να σημειωθεί ότι οι Σχολικοί Σύμβουλοι, με τους οποίους οι Υπεύθυνοι Καινοτόμων Δράσεων ασκούν παραπλήσιο έργο, έχουν δικαίωμα παρακολούθησης κατ’ εξαίρεση του επιμορφωτικού προγράμματος με απλή υπεύθυνη δήλωση. Επιπροσθέτως, στην προηγούμενη επιμορφωτική περίοδο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί που δεν πληρούσαν τους όρους της προκήρυξης (δηλαδή δεν ασκούσαν διδακτικό έργο). Ως εκ τούτου, είναι άδικο να μην δίνεται η δυνατότητα στους Υπεύθυνους Καινοτόμων Δράσεων να συμμετέχουν στην εν λόγω επιμόρφωση.

Η ΠΕΕΚΠΕ απευθύνει αίτημα στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες - ΔΟΕ και ΟΛΜΕ – να παρέμβουν και σε κάθε υπεύθυνο να δει το θέμα άμεσα ώστε να βρεθεί φόρμουλα συμμετοχής των Υπευθύνων των Καινοτόμων Δράσεων και δυνατότητα παρακολούθησης του προγράμματος χωρίς αποκλεισμούς και αδικίες.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Γενικός Γραμματέας                   Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Πήλιουρας                  Νικόλαος Στεφανόπουλος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Agapitoi sinadelfoi...
To gramma tou nomou den efarmozetai se oles tis periptoseis. Panta ipirxan, iparxoun kai tha iparxoun (distixos) dio metra kai dio stathma. Ti tha legate an mathainate pos ipefthinos kainotomon programmaton parakolouthei kanonikotata programma epimorfosis b' epipedou auti ti stigmi pou milame? Opoios exei tis diadindeseis vriskei akri. Mparmpa na exeis kai vriskeis kai vevaiosi kai o,ti allo xreiastei...Aksiokratia MIDEN!