Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Δ.Σ ΒΙΒΛΟΥ ΝΑΞΟΥ «Μια σταγόνα διηγείται»

Το πρόγραμμα με τίτλο «Μια σταγόνα διηγείται», που υλοποιήσαμε στο σχολείο μας είχε διάρκεια περίπου 8 μήνες και ασχοληθήκαμε με αυτό στις ώρες της Ευέλικτης Ζώνης.


Οι συναντήσεις ξεκίνησαν με την προβολή δύο ταινιών προκειμένου να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών και στη συνέχεια μέσα από τις εκπαιδευτικές συναντήσεις ασχοληθήκαμε με τον κύκλο του νερού, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, τη ρύπανση του νερού, επισκεφτήκαμε φράγματα και υδροβιότοπους στη Νάξο και είχαμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε τη χλωρίδα και την πανίδα.

Κατασκευάσαμε τρεις μακέτες: ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, ένα νερόμυλο και ένα σαντούφ. Όλη η εργασία παρουσιάστηκε στην τοπική κοινωνία σε εκδήλωση που έγινε στο χώρο του σχολείου στις 10/6/2010.

Κλείνοντας τη σχολική χρονιά 2009-2010, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι στόχοι που τέθηκαν αρχικά, αναφορικά με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, επιτεύχθηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό.

Έντυπο υλικό δεν παρήχθη μιας και όλο το υλικό της εργασίας μας βρίσκεται αναρτημένο στο νεοσύστατο ιστολόγιο του σχολείου μας στη διεύθυνση  http://dimvivlou.blogspot.com/.

Σκάρκου Νεκταρία



Σκάρκος Χρήστος


Τζήκας Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: