Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "Παιδική και νεανική λογοτεχνία & Οικολογία"

Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα "Παιδική και νεανική λογοτεχνία & Οικολογία" θα πραγματοποιηθεί στην Ερμούπολη τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010  στις 8μ.μ στο καφέ DELICE (Εμμ.Ροίδη 19-όπισθεν ΟΤΕ) με εισηγήτρια την Ελένη Σβορώνου ( υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπ/σης W.W.F, συγγραφέα παιδικών βιβλίων).
Μια περιήγηση στην παιδική και νεανική λογοτεχνία με θέμα την οικολογία γίνεται αφορμή να συζητήσουμε τι έχει καταφέρει αυτή η λογοτεχνική παραγωγή, ποια είναι τα δυνατά και ποια τα αδύνατα σημεία της και ποιες είναι οι προκλήσεις για το μέλλον.

Η Ελένη Σβορώνου σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στη διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς, στο Πανεπιστήμιο του Birmingham. Εργάζεται ως υπεύθυνη του Προγράμματος Κατάρτισης Ενηλίκων στο Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF Ελλάς). Έχει γράψει βιβλία για παιδιά (Το "Πάντα", "Αρχαία Αθήνα", "Στα ίχνη του Ιάσονα" εκδόσεις Ερευνητές και "Ο Τζιτζικο-Περικλής μεγάλος συνθέτης της Ελλάδας!", "Ο Τζιτζικο-Περικλής Υπουργός Φύσης!" "Ο Τζιτζικο-Περικλής και η πέμπτη εποχή του χρόνου" εκδόσεις Μεταίχμιο) και αρθρογραφεί στην παιδική εφημερίδα "Ερευνητές" της Καθημερινής. Επίσης έχει γράψει άρθρα και βιβλία για τον οικοτουρισμό, το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά. Έχει διδάξει δημιουργική γραφή για ενήλικες με θέμα το παιδικό βιβλίο στον κύκλο σεμιναρίων του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: