Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

ΤΗΝΟΣ Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση τίμησε εκπαιδευτικούς που αγκάλιασαν το θεσμό

Στο όμορφο νησί της Τήνου οργανώσαμε, από 11 έως 13 Απριλίου 2008, διημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Π.Ε) και Αγωγής Υγείας (Α.Υ) με θέμα ‘‘Πράσινος Πλανήτης: Η Περίπτωση του Νησιωτικού Χώρου’’ με επίσημους προσκεκλημένους εισηγητές τους:
· Καραμανώφ Μαρία, Σύμβουλο Επικρατείας, Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος.
· Κατσαρό Νίκο, Επιστημονικό Συνεργάτη του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών ‘‘ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ’’ & πρώην Πρόεδρο του ΕΦΕΤ.
· Τρικαλίτη Αγγελική, Σχολική Σύμβουλο ΠΕ04 Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.
Στη διημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, συμμετείχαν εκπαιδευτικοί των σχολείων Τήνου, Σύρου, Άνδρου και ήταν ανοικτή στην τοπική κοινωνία. Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αν. Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κ. Ιωάννης Καλύβας, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τεχνικής Εκπαίδευσης Κυκλάδων κ. Κων/νος Ρόκος και ο κ. Ιωάννης Πολατσίδης, Προϊστάμενος του Γραφείου Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Τήνου. Η εν λόγω διημερίδα διοργανώθηκε σε συνεργασία των Τμημάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT – Νάξου, το Δήμο Τήνου και τέθηκε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου.
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν Τηνιακοί εκπαιδευτικοί για τη δημιουργική προσφορά τους στο θεσμό της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της Αγωγής Υγείας, που καθοδήγησαν και υποστήριξαν με στοργή μαθητικές ομάδες του νησιού για την υλοποίηση προγραμμάτων Π.Ε και Α.Υ. Η κ Άννα Κορνάρου, τέως Διευθύντρια του Γυμνασίου Τήνου, ο κ. Ευάγγελος Στάμου, αναπληρωτής Διευθυντής και η κ. Στέλλα Σκλιβάνου, η κ. Παρασκευή Φωσκόλου και η κ. Αικατερίνη Ρήγου ήταν οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Τήνου που από το 1994 αγκάλιασαν το θεσμό της Π.Ε, ενθάρρυναν και υποστήριξαν νέους συναδέλφους να οργανώσουν προγράμματα, δημιουργώντας μια μακροχρόνια παράδοση στο σχολείο. Με τη δημιουργική διάθεσή τους το σχολείο πρωτοστάτησε σε δράσεις για το τοπικό περιβάλλον, σε επισκέψεις σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και σε έκδοση εργασιών που πραγματοποίησαν. Μάλιστα η σχολική εφημερίδα Τα Τηνιακά Μελτέμια περιβαλλοντικού περιεχομένου που εκδόθηκε τότε επί σειρά ετών, βραβεύθηκε από την Ένωση Κυκλαδικού Τύπου.

ΜΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΙΝΟΥ
Δρ. Βιολόγος Υπεύθυνη Π.Ε. Δ/νσης Δευτ/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια: